Loading...

Ce mărime de wrap să comand?

Wrapurile Crisalida sunt disponibile pe stoc în 5 lungimi: XS (4 m), S (4,3 m), M (4,6 m), L (4,9 m) şi XL (5,2 m). Dimensiunile se referă la lungimea finală, după spălare, şi sunt aproximative (reprezintă lungimea minimă la care ajunge wrapul după spălare). Pe lângă acestea, în standardele internaţionale mai există mărimea XXS (3,6 m) şi rebozo (2,7 m). Acestea din urmă (sau orice altă lungime doreşti) se execută pe comandă, într-una, maxim două zile lucrătoare.

Printre alte avantaje ale wrapului se numără şi faptul că, dacă greşeşti mărimea, tot vei putea folosi cu succes eşarfa! De altfel, este impropriu spus „greşeşti mărimea”. Cu orice wrap, orice persoană, indiferent de constituţie, poate efectua măcar câteva legături potrivite, cu care să-şi poarte copilul absolut perfect. Noţiunea de „mărime” se referă, mai degrabă, la posibilitatea unei persoane mai corpolente de a efectua şi legături mai complexe, în 3 straturi, versus avantajul de a nu manevra mult material sau de a avea cozi foarte lungi la legăturile simple şi pentru persoane foarte subţiri.

Cu un wrap M, de 4,6 m, orice persoană de constituţie medie poate efectua toate legăturile, iar o persoană mai corpolentă va putea efectua aproape toate legăturile, mai puţin cele în 3 straturi.

Alege, deci, un wrap mărime L (4,9 m) sau XL (5,2 m) dacă:

  • Eşti mai înalt(ă) de 1,75 m şi/sau cu o greutate mai mare de aproximativ 70-75 kg şi doreşti să poţi efectua toate legăturile;
  • Împarţi wrapul cu o persoană de constituţie mai mare;
  • Îţi place să ai cozi mai lungi, pe care să le înnozi/înfăşori în jurul tău şi/sau al copilului, pentru un plus de confort, siguranţă, căldură, protecţie, intimitate.

Alege un wrap mărime S (4,3 m), XS (4 m), XXS (3,6 m) sau un rebozo (2,7 m) dacă:

  • Ai înălţime sub 1,65 m şi greutate sub 55 kg;
  • Doreşti să foloseşti doar legături scurte (rebozo hip carry, rucksack carry, kangaroo carry, short cross carry, strap carry etc);
  • Ai nevoie de un wrap pentru sezonul cald şi nu doreşti exces de material peste o legătură aerisită;
  • Doreşti cozi cât mai scurte;
  • Ai nevoie de un wrap foarte portabil, pe care să-l poţi manevra şi împături cu uşurinţă.

Dacă, cel puţin momentan, doreşti să te limitezi la un singur wrap, recomandarea mea este să-ţi cumperi M sau L. La constituţia mea, de exemplu (1,64 m şi aproximativ 53 kg), mă împac cel mai bine cu M, deşi majoritatea legăturilor le-aş putea executa cu S, chiar cu XS. Cozile mai lungi, înnodate încă o dată în jurul taliei, ajută la o distribuţie mai bună a greutăţii.

De asemenea, dacă vrei să împarţi wrapul cu un alt membru al familiei, alege mărimea potrivită celui care îl va purta mai mult/des.

Dacă tot nu eşti decis(ă) ce mărime ţi se potriveşte mai bine, contactează-mă!

Toate textele, imaginile şi fişierele video de pe acest site aparţin autorului (administratorului www.wrapsling.ro) şi nu pot fi reproduse parţial sau total fără acordul scris al acestuia.